V derby s Interom debutoval 17-ročný brankár Slovana

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:33 • 2 min
V derby s Interom debutoval 17-ročný brankár Slovana

BRATISLAVA - V utorkovom prípravnom stretnutí s Interom Bratislava si premiéru medzi seniormi odkrútil v drese Slovana Bratislava 17-ročný futbalový brankár Dominik Greif.

slovakia

left justify in out

V mestskom derby na umelej tráve na Pasienkoch, ktoré boli dlhé roky domovom práve "žlto-čiernych", nedal úradujúci majster Fortuna ligy aktuálne treťoligovému tímu šancu a zvíťazil presvedčivo 6:0. Išlo o prvý vzájomný zápas bratislavských rivalov od novembra 2006. Z triumfu 3:1 sa vtedy tešili hráči Interu. V minulosti pútalo bratislavské mestské derby veľkú pozornosť a doteraz rezonuje v spomienkach predovšetkým starších priaznivcov.

 

V tomto prestížnom meraní síl sa v druhom polčase do bránky "belasých" postavil spomenutý Greif. "Bolo to niečo výnimočné, pretože šláger medzi Slovanom a Interom tu už dlho nebol a zrejme ani dlho nebude. Nešlo o náročný duel, keď som nastupoval, výsledok bol prakticky stanovený. Mám za sebou seniorský debut, čo je skvelé," povedal pre skslovan.com mladý gólman, ktorý nemal problémy pri prvých krokoch v A-mužstve Slovana. "Medzi chalanmi sa cítim dobre. Jednak s nimi už dlhšie trénujem a tiež je fajn, že sa tu necítim sám. Mám tu troch bývalých spoluhráčov z dorastu a s aklimatizáciou teda nebol výraznejší problém," pokračoval Greif. 

 

V utorok bola na Pasienkoch na prípravné stretnutie nezvykle vysoká divácka návšteva. "Boli sme z toho veľmi prekvapení. Prišlo toľko ľudí, že niekedy ich býva menej aj na ligovom zápase. Veľmi príjemne nás to zaskočilo a hralo sa nám omnoho ľahšie. Chceme všetkým poďakovať," uviedol Dominik Greif. Teraz môže pomýšľať na post brankárskej dvojky Slovana: "Toto rozhodnutie je iba na trénerovi. Ja sa snažím pracovať vždy na maximum, na tréningoch i v dueloch. Pre mňa je veľká vec aj to, že môžem s mužmi trénovať a mám za sebou už aj seniorskú premiéru." 

 

"Belasí" nastúpili bez nového kapitána Martina Dobrotku i rekonvalescenta Róberta Vitteka. Kapitánsku pásku mal na ruke argentínsky legionár Nicolás Gorosito. Inter na Slovan nestačil, čo si uvedomoval 40-ročný Román Kratochvíl, v utorok kapitán "žlto-čiernych". "Prehra je vysoká, rozdiel v kvalite evidentný. Pre našich mladých chlapcov bol však tento zápas výbornou školou," citoval Kratochvíla denník Šport. 

 

Výsledok utorkového prípravného stretnutia účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2014/2015: 

ŠK Slovan Bratislava - Inter Bratislava 6:0 (4:0) 
Góly: 2. F. Oršula, 7. Gorosito, 24. Lásik, 40. Jablonský, 61. Soumah (z pok. kopu), 77. F. Kubík 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona