V decembri na Slovensku pracovalo viac ako 25-tisíc cudzincov

NETKY.SK • 29 Január 2016, 09:20 • 2 min
V decembri na Slovensku pracovalo viac ako 25-tisíc cudzincov

BRATISLAVA - Ku koncu minulého roka pracovalo na Slovensku vyše 25,5 tis. cudzincov. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu vlaňajška na Slovensku pracovalo 6,3 tisíca. Na druhej priečke sú občania Českej republiky, ktorých 3,2 tisíca prišlo za prácou na Slovensko. Nasleduje Poľsko, ktoré zaznamenalo koncom decembra vlaňajška vyše 3 tisíc svojich občanov pracujúcich na Slovensku a na štvrtom mieste sa nachádza Maďarsko s 2,8 tis. občanmi pracujúcimi na Slovensku.


Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu decembra minulého roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných vyše 8,1 tis. cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom decembra minulého roka zaevidoval takmer 2 tis. zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal takmer 1,1 tis. pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len štyria cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies