V decembri by sa do parlamentu dostalo až deväť strán

NETKY.SK • 22 December 2015, 13:25 • 2 min
V decembri by sa do parlamentu dostalo až deväť strán

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici decembra, so ziskom 38,5 percenta by v nich zvíťazila strana Smer-SD. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky Agentúry sociálnych analýz "ASA", ktorý sa uskutočnil od 11. do 16. decembra 2015 na vzorke 1079 respondentov vo veku 18 a viac rokov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste by skončila #Sieť (10,8 percenta) a na treťom KDH (7,9 percenta). Do parlamentu by sa dostali aj SNS (6,5 percenta), Most-Híd (6,3 percenta), OĽaNO-NOVA (5,7 percenta), SaS (5,5 percenta), SDKÚ-DS (5,2 percenta) a SMK (5,1 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by tak prekročilo až deväť strán.

 

Pred bránami NR SR by ostali ĽS-NS (1,4 percenta), TIP (1,2 percenta), KSS (jedno percento) aj SKOK (jedno percento). Inej strane by dalo svoj hlas 3,9 percenta opýtaných.

 

Respondentom v osobnom dopytovaní položili anketári otázku: "Parlamentné voľby na Slovensku sa uskutočnia v sobotu dňa 5. marca 2016. Už ste rozhodnutý, či sa ich zúčastníte?" Z opýtaných 58,6 percenta uviedlo, že sa určite alebo pravdepodobne zúčastní volieb. Zvyšných 41,4 percenta odpovedalo, že nepôjdu voliť, resp. ešte nevedeli, či sa volieb zúčastnia, alebo odmietli odpovedať.

 

Respondentom, ktorí uviedli, že sa volieb zúčastnia, predložili anketári úplný zoznam 23 politických strán v poradí podľa vyžrebovaných čísiel pre kandidačné listiny s otázkou: "Ktorej politickej strane dáte svoj hlas?" Pri každej politickej strane na zozname bolo vždy uvedené meno jej predstaviteľa. Spomedzi tých respondentov, ktorí uviedli, že sa na voľbách určite alebo pravdepodobne zúčastnia, až 22,1 percenta ešte nebolo rozhodnutých, ktorú politickú stranu budú voliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies