V deň nedožitých 37. narodenín Demitru v Trenčíne exhibícia Dukla - SR

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:29 • 2 min
V deň nedožitých 37. narodenín Demitru v Trenčíne exhibícia Dukla - SR

V deň nedožitých 37. narodenín Demitru v Trenčíne exhibícia Dukla - SR

slovakia

left justify in out

img

V utorok 29. novembra 2011 by sa bol dožil 37. narodenín jeden z najlepších slovenských hokejistov Pavol Demitra, ktorý tragicky zahynul pri septembrovom leteckom nešťastí v Jaroslavli. Vedenie Dukly Trenčín a Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa preto rozhodli uctiť si pamiatku kapitána slovenskej reprezentácie z posledných MS odohraním exhibičného stretnutia presne v deň, kedy by Pavol Demitra oslávil narodeniny. Na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru si tak skrížia hokejky hokejisti domácej Dukly a slovenskej reprezentácie. Informáciu priniesol SZĽH na svojej oficiálnej internetovej stránke.
"Prišli sme s myšlienkou pripomenúť si Pavla Demitru zorganizovaním exhibičného stretnutia a v úzkej spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja pripravíme pre fanúšikov zápas medzi A-tímom Dukly a slovenskou reprezentáciou. Stretnutie sa uskutoční presne v deň Pavlových nedožitých narodenín - 29. novembra 2011 o 17.30 h (v programe Tipsport extraligy nebolo naplánované extraligové kolo - pozn.)," povedal predseda predstavenstva HK Dukla Trenčín Jozef Mitocha a pripomenul, že by chceli v tejto tradícii pokračovať aj v budúcnosti.
"V slovenskom reprezentačnom drese nastúpia na trenčiansky ľad všetci hráči zo slovenskej extraligy, ktorí reprezentovali na nedávnom Nemeckom pohári (Radoslav Tybor nastúpi v drese domácej Dukly - pozn.) doplnení o hráčov, ktorí mali v národnom tíme blízky vzťah k Pavlovi Demitrovi. V slovenskom reprezentačnom drese tak budú môcť fanúšikovia vidieť Žigmunda Pálffyho, Miroslava Šatana, Radoslava Suchého, Branislava Jánoša, či Richarda Zedníka," povedal generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora.
Po jaroslavľskej tragédii vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja avizovalo, že celá sezóna 2011/2012 bude venovaná pamiatke Demitru a blížiaci sa zápas sa logicky ponesie taktiež v tomto duchu. „Celú sezónu si na reprezentačných dresoch budeme pripomínať pamiatku Pavla Demitru a v utorok 29. novembra 2011 budú mať na dresoch číslo 38 oba tímy," pripomenul riaditeľ Marketingu SZĽH Rastislav Antala.
Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek mal k Pavlovi Demitrovi veľmi blízky vzťah, keďže ho v minulej sezóne viedol v ruskom klube Lokomotiv Jaroslavľ. "Je to veľmi dobrá myšlienka, že sa takýto zápas uskutoční. Paľo bol veľký hráč a človek s veľkým „Č". Bol kamarátsky a pamätám si ho, že vždy pracoval naplno pre kolektív. Treba si ho dôstojne uctiť," povedal kormidelník slovenskej reprezentácie, ktorý spomienkový zápas v Trenčíne vníma najmä ako vzdanie holdu hokejovému velikánovi, nie reprezentačnú akciu, na ktorej by mal skúšať nových hráčov: „Nechcem, aby to bolo považované za ďalšiu reprezentačnú akciu, v ktorej budeme sledovať hráčov zo širšieho kádra. Slovenské družstvo bude zložené aj z hráčov, ktorí sa s Paľom poznali a v minulosti s ním hrali v reprezentácii Slovenska."
Počas zápasu budú mať fanúšikovia jedinečnú možnosť zakúpiť si knižnú publikáciu o živote Pavla Demitru, ktorá bude pokrstená práve v deň stretnutia. „Som rád, že sa autorom a zostavovateľom knihy podarilo dokončiť publikáciu, ktorá mapuje hokejový život tohto jedinečného hokejistu. Po oficiálnom krste knihy, ktorý sa uskutoční v prvej prestávke stretnutia, si záujemcovia budú môcť knihu zakúpiť už priamo na trenčianskom štadióne," doplnil šéf hokejovej Dukly Jozef Mitocha.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies