V davovej panike v Bangladéši zahynulo najmenej 20 ľudí

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 09:53 • 2 min
V davovej panike v Bangladéši zahynulo najmenej 20 ľudí

DHÁKA - Najmenej 20 ľudí zahynulo dnes ráno v meste Majmensingh na severe Bangladéša, keď vypukla panika v dave ľudí čakajúcich na dary v podobe bezplatného oblečenia. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Približne 1500 ľudí čakalo na majiteľa miestnej továrne, ktorý mal rozdávať oblečenie ako zakát, teda almužnu pred koncom moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Darovať almužnu je jedným z piatich pilierov islamu, ktoré musia dodržiavať všetci moslimovia.

 

Po raňajších modlitbách okolo 05.00 h miestneho času (01.00 h SELČ) sa otvorila brána továrne a dav sa hrnul dopredu, čo spôsobilo tlačenicu a paniku, v ktorej zahynulo najmenej 20 osôb a ďalších 50 utrpelo zranenia, ako napísal denník Dhaka Tribune.

 

Podľa denníka Daily Star, ktorý citoval miestneho policajného predstaviteľa, prišlo o život 23 ľudí, z toho 21 žien a dve deti.

 

Majiteľ továrne je známy tým, že každý rok rozdáva oblečenie ako almužnu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies