V dave pri výdaji potravín v Maroku zomrelo najmenej 17 osôb

NETKY.SK • 20 November 2017, 06:26 • 2 min
V dave pri výdaji potravín v Maroku zomrelo najmenej 17 osôb

RABAT - Najmenej 17 osôb prišlo v nedeľu o život v tlačenici vzniknutej pri výdaji potravín v dedine v južnej časti Maroka.

slovakia

left justify in out

Pri incidente v dedine približne 150 kilometrov juhozápadne od mesta Casablanca v provincii Essaouira sa okrem toho zranilo minimálne 40 osôb po tom, ako sa obrovský dav pokúšal dostať k prídelom potravín. "Nešťastie sa stalo, pretože distribúcia nebola poriadne zorganizovaná," vysvetlil šéf miestnej mládežníckej organizácie. Všetkými obeťami sú ženy alebo starší ľudia.

 

V prvých správach z miesta tragédie sa uvádzalo, že počas zápasu davu viac než 1000 ľudí o potravinovú pomoc bolo ušliapaných 15 osôb a štyri sa zranili. Ďalších 40 stratilo pri tlačenici vedomie.

 

Rozdávanie potravinovej pomoci v chudobných a vidieckych oblastiach Maroka je pomerne bežné. Kto presne v tomto prípade potraviny distribuoval nebolo bezprostredne známe, pravdepodobne išlo o súkromnú charitatívnu organizáciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies