V Dauhe pri absencii sestier Williamsových favoritkou Wozniacka

NETKY.SK • 25 Október 2010, 12:03 • 2 min
V Dauhe pri absencii sestier Williamsových favoritkou Wozniacka

V Dauhe pri absencii sestier Williamsových favoritkou Wozniacka - Tenis Dánska tenistka Caroline Wozniacka chce zavŕšiť najúspešnejšiu sezónu v doterajšej kariére ziskom titulu na MS WTA Tour v katarskej Dauhe. Svetová jednotka bude najväčšou favoritkou p

slovakia

left justify in out

Dánska tenistka Caroline Wozniacka chce zavŕšiť najúspešnejšiu sezónu v doterajšej kariére ziskom titulu na MS WTA Tour v katarskej Dauhe. Svetová jednotka bude najväčšou favoritkou prestížneho podujatia v Perzskom zálive, ktoré odštartuje v utorok úvodnými zápasmi v skupinách. Pre zranenie totiž nebudú v Dauhe štartovať obhajkyňa titulu Američanka Serena Williamsová ani jej staršia sestra a vlaňajšia finalistka Venus.
      Wozniacka sa na základe nedelňajšieho žrebu predstaví v hnedej skupine spoločne s víťazkou Roland Garros Taliankou Francescou Schiavoneovou. Súperkami rodáčky z Odense budú aj finalistka z Paríža Austrálčanka Samantha Stosurová a olympijská šampiónka z Pekingu Ruska Jelena Dementievová. V bielej skupine bude pútať pozornosť najmä duel trojnásobnej šampiónky US Open Belgičanky Kim Clijstersovej a finalistky z Flushing Meadows Rusky Very Zvonariovovej. Kvarteto dopĺňajú Srbka Jelena Jankovičová a čerstvá víťazka turnaja O Kremeľský pohár v Moskve Bieloruska Victoria Azarenková.
      Do sobotňajšieho semifinále postúpia najlepšie dve hráčky z každej skupiny. Pre víťazku MS WTA Tour je pripravená prémia 1,15 milióna dolárov. Ak niektorá z hráčok prejde celým turnajom bez jedinej prehry, zinkasuje celkovo 1,55 miliona dolárov. Vlani sa stopercentný zásah podaril Serene Williamsoej, ktorá od Wimbledonu pauzuje v súťažnom kolotoči pre zranenie chodidla. Dauha hostí ženskú svetovú elitu poslednýkrát, v rokoch 2011-2013 sa šampionát uskutoční v tureckom Istanbule.
      Wozniacka vlani pri premiére na Masters pre zranenie brušného svalstva skrečovala semifinále so Serenou Williamsovou. Teraz myslí v Dauhe na najvyššie méty. "Po návrate z ázijskeho turné som si od tenisu päť dní odpočinula. Potrebovala som minipauzu, lebo turnajový kalendár bol veľmi nabitý. Popracovala som ešre trochu na kondícii. Cítim sa zdravotne stopercentne fit a v Dauhe chcem dosiahnuť lepší výsledok ako vlani. V minulom roku pri debute na Masters som predviedla dobrý tenis, no semifinálóvý zápas som pre zranenie musela skrečovať. Verím, že teraz sa niečo podobné nestane," povedala pre akreditované médiá Wozniacka, ktorá v tomto roku triumfovala na turnajoch v Ponte Vedra Beach, Kodani, Montreale, New Havene, Tokiu i Pekingu.                

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies