V databáze interpolu registrujú 47 hľadaných Slovákov

NETKY.SK • 26 Október 2015, 13:39 • 2 min
V databáze interpolu registrujú 47 hľadaných Slovákov

BRATISLAVA - Medzinárodná organizácia kriminálnej polície INTERPOL v súčasnosti registruje ako hľadaných 47 občanov SR. V skutočnosti však niektoré osoby, ktorých profily sú zverejnené na internetovej stránke organizácie, už sú v rukách polície na Slovensku alebo v zahraničí. Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, napríklad v piatok 23. októbra zadržala nemecká polícia v Kolíne nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku je Kýbel obžalovaný v prípade šiestich vrážd, polícia však jeho meno spája aj s ďalšími vraždami, ktoré sú momentálne v štádiu vyšetrovania. V rukách polície je rovnako aj Martin B., prezývaný Rus, ktorý bol hľadaný za trestné činy vraždy, pokusu o vraždu, členstvo v zločineckej skupine a ublíženie na zdraví. Na území Srbska je momentálne zadržaný František Matík, odsúdený v kauze nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest.

 

Pravdepodobne najznámejším registrovaným Slovákom je Karol Mello. Ten sa podľa medializovaných informácií nachádza v stredoamerickom štáte Belize. Hľadaný je za trestné činy založenia a zosnovania zločineckej skupiny, vraždy a tiež napomáhaniu k vražde.

 

V databáze Interpolu sa nachádza napríklad aj Róbert N., spájaný s východoslovenskou skupinou vedenou Róbertom Okoličánym Hľadaný je pre pokus o vraždu a nedovolené ozbrojovanie. Marek D., hľadaný pre trestný čin krádeže, je zase obžalovaný v kauze takzvanej "bankomatovej mafie". Najčastejším trestným činom, pre ktorý sú slovenskí občania registrovaní v databáze INTERPOLU, je trestný čin podvodu. Medzi hľadanými sú aj štyri ženy.

 

Pátranie je po nich vyhlásené pre trestné činy podvodu, krádeže alebo obmedzovania osobnej
Medzinárodná organizácia kriminálnej polície INTERPOL funguje od roku 1923. Sídli vo francúzskom Lyone a združuje 190 členských štátov. Tie spolupracujú napríklad v boji proti terorizmu, vojnovým zločinom, organizovanému zločinu, pašovaniu drog, výrobe detskej pornografie alebo korupcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona