V Dánsku zatkli dve osoby podozrivé z nákupu dronov pre Islamský štát

NETKY.SK • 26 September 2018, 17:33 • 2 min
V Dánsku zatkli dve osoby podozrivé z nákupu dronov pre Islamský štát

KODAŇ - Dánska polícia zatkla v stredu na základe protiteroristických zákonov dve osoby pre podozrenie z nákupu dronov pre skupinu Islamský štát, pôsobiacu v Sýrii a Iraku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia v krátkom vyhlásení uviedla, že spolu s tajnou službou PET vykonala sériu razií v oblasti Kodane. Podozrivé osoby sa vo štvrtok postavia pred sudcu a očakáva sa, že prokuratúra bude pre nich žiadať predbežnú väzbu. Podľa prokuratúry by pojednávanie malo - vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie - byť za zatvorenými dverami. Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

 

Nie je jasné, či tento prípad súvisí s vlaňajším zatknutím 28-ročného muža v Dánsku. Muž mal údajne posielať drony, ich súčasti a infračervené kamery pre IS cez Turecko.

 

Pozn. red.: V auguste podľa venezuelských predstaviteľov boli pri pokuse o atentát využité dva drony naložené plastickými trhavinami, ktoré vybuchli na vojenskej slávnosti. Sedem vojakov utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies