V Dánsku vypustili do mora omylom 80-tisíc umelo chovaných pstruhov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 07:17 • 2 min
V Dánsku vypustili do mora omylom 80-tisíc umelo chovaných pstruhov

KODAŇ - Nákladná loď na západe Dánska omylom roztrhala rybársku sieť, v dôsledku čoho bolo do dánskych vôd v Baltskom mori vypustených 80.000 pstruhov dúhových pochádzajúcich z umelého chovu.

slovakia

left justify in out

Tamojšie úrady sa teraz obávajú, že pstruhy narušia v oblasti prirodzenú ekologickú rovnováhu a rybárov preto vyzývajú, aby ich prišli pochytať, uviedla dnes agentúra AP.


K incidentu došlo v pondelok v meste Assens ležiacom asi 200 kilometrov západne od metropoly Kodaň. Podľa rybárov a ekológov teraz hrozí, že ryby zjedia ikry patriace iným druhom pstruhov.


Sieť sa podľa ich mienky totiž roztrhla v najhoršom možnom období, a síce v práve čase, kedy sa pstruhy morské chystajú na trenie. Ich ikry sú pritom pre pstruhov dúhových veľkou pochúťkou.

 

Söeren Knabe z dánskej environmentálnej organizácie Vandpleje Fyn preto rybárov vyzval, aby sa pokúsili chytiť toľko pstruhov, koľko len zvládnu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies