V dánskom azylovom dome dobodali policajta, pátrajú po útočníkovi

NETKY.SK • 29 September 2015, 11:32 • 2 min
V dánskom azylovom dome dobodali policajta, pátrajú po útočníkovi

KODAŇ - Dánska polícia dnes informovala, že jeden z jej príslušníkov sa dnes počas hliadkovania v azylovom centre Sandholm v meste Birkeröd stal obeťou útoku nožom.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ neznámy páchateľ policajta niekoľkokrát nožom zasiahol do brušnej dutiny. Policajta previezli do nemocnice v kritickom stave. Dnes však polícia prostredníctvom svojho hovorcu Henrika Suhra informovala, že jeho život už nie je bezprostredne ohrozený. Suhr spresnil, že v súvislosti s útokom nebol zatiaľ nikto zadržaný. Nie je známy ani motív činu. Polícia celú oblasť okolo azylového centra uzavrela a pátra po útočníkovi.

 

Centrum Sandholm je jedným z najväčších zariadení tohto druhu v Dánsku. Nachádza sa v bývalých vojenských kasárňach v meste Birkeröd severne od Kodane a spravuje ho Červený kríž. V tomto centre registrujú nielen novoprichádzajúcich utečencov, ale spolu s nimi sú tam ubytovaní aj tí migranti, ktorých žiadosť o azyl dánske úrady zamietli a čakajú tam na deportáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies