V Damasku zaútočili na jordánske veľvyslanectvo

NETKY.SK • 16 November 2011, 04:54 • 2 min
V Damasku zaútočili na jordánske veľvyslanectvo

V Damasku zaútočili na jordánske veľvyslanectvo

slovakia

left justify in out

img

Jordánska ambasáda v sýrskom hlavnom meste Damask sa stala terčom útoku po tom, čo jordánsky kráľ Abdalláh v pondelok vyslovil kritiku na adresu zásahov sýrskeho režimu voči protivládnym demonštrantom. 
Informovalo dnes o tom jemenské ministerstvo zahraničných vecí. Zhruba 100 demonštrantov sa podľa neho zhromaždilo v pondelok pred budovou veľvyslanectva v reakcii na Abdalláhove vyjadrenie pre stanicu BBC, že sýrsky prezident Bašár Asad by mal odstúpiť.
Traja demonštranti      preliezli oplotenie ambasády a zvesili jordánsku vlajku. Do samotnej budovy sa im však nepodarilo vniknúť a pri incidente neutrpel nikto zranenia, dodalo ministerstvo.       
Po sobotňajšom rozhodnutí Ligy arabských štátov suspendovať Sýriu, kým neukončí krviprelievanie v krajine, sa terčom útoku stalo niekoľko veľvyslanectiev a konzulátov v Damasku, pripomenula agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona