V Dallase vydražia memorabílie, ktoré sa spájajú s Johnom F. Kennedym

NETKY.SK • 31 Október 2015, 06:51 • 2 min
V Dallase vydražia memorabílie, ktoré sa spájajú s Johnom F. Kennedym

DALLAS - Evidenčné čísla limuzíny niekdajšieho prvého muža USA Johna F. Kennedyho, v ktorej ho 22. novembra 1963 zasiahli smrteľné výstrely v texaskom Dallase, pôjdu po viac ako polstoročí do dražby.

slovakia

left justify in out

Evidenčné čísla žltej farby boli doteraz vo vlastníctve príbuzných šéfa dielne, do ktorej krátko po udalostiach v texaskom veľkomeste previezli limuzínu. Práve tento človek si ich vtedy odložil na pamiatku.

 

O pripravovanej dražbe, ktorá sa uskutoční 7. novembra, informoval aukčný dom Heritage, ktorého hovorca Noah Fleischer očakáva výťažok vo výške viac ako 80.000 dolárov.

 

Evidenčné čísla sú v takmer dokonalom stave, objavilo sa na nich iba niekoľko náznakov hrdzavenia.

 

V rovnaký deň ponúkne Heritage záujemcom aj iné memorabílie, ktoré sa spájajú s kedysi tak populárnym americkým prezidentom Johnom F. Kennedym.

Za najväčší "ťahák" považujú znalci diplomatický cestovný pas mladého kongresmana z roku 1951, ktorého vyvolávacia cena bude 20.000 dolárov. Vydražiť by mali aj cestovný pas Kennedyho manželky Jacqueline, v tomto prípade bude vyvolávacia cena 15.000 dolárov. Ďalších najmenej 10.000 dolárov možno zaplatí záujemca o Kennedyho peňaženku, v ktorej je aj jeho vodičský preukaz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona