V D. Strede začali prípravu s novým trénerom i hráčmi

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:09 • 2 min
V D. Strede začali prípravu s novým trénerom i hráčmi

DUNAJSKÁ STREDA - Pre rekonštrukciu štadióna a pod vedením nového trénerského tímu začali hráči slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda v pondelok prípravu na nový súťažný ročník 2016/2017. Pred úvodným tréningom, ktorý sa uskutočnil na výborne pripravenom trávnatom koberci tamojšej akadémie, sedelo v šatni 34 hráčov. Tých privítal nový hlavný kouč Krisztián Németh, ktorý v pozícii šéfa realizačného tímu nahradil Tomislava Mariča. Dunajská Streda obsadila v uplynulej sezóne najvyššej súťaže Fortuna ligy 7. miesto so 43 bodmi.

slovakia

left justify in out

"Mužstvo má na viac, ako dosiahlo v predchádzajúcom ročníku," citovala oficiálna internetová stránka klubu slová doterajšieho športového riaditeľa Krisztiána Németha, ktorý sa na lavičku A-tímu vracia po štyroch rokoch: zmluvu podpísal na tri roky s opciou na dva roky.


"Dostal som za úlohu z pozície hlavného trénera kontrolovať športovú činnosť v celom klube, nielen v profesionálnom tíme, ale aj v akadémii. Po tom, ako sa nám podarilo naštartovať našu akadémiu, bude teraz našou spoločnou úlohou reštartovať áčko, ktoré je vlajkovou loďou. V klube sme mali pocit, že v závere sezóny sa mužstvo rozsypalo a stratilo vnútornú silu a motiváciu. V podmienkach, aké utvára náš majiteľ, to je neprípustné. Pred nami stojí neľahká úloha, ale ak utvoríme silný a súdržný klub, spoločne s našimi fanúšikmi môžeme postupne dostať DAC tam, kde ho chceme všetci vidieť - medzi najlepšími mužstvami Slovenska. Prvoradým cieľom je zabudovávať odchovancov akadémie a súčasne konkurovať najlepším v krajine. Samozrejme, dôvera majiteľa je pre mňa obrovskou poctou. V klube to považujeme za veľkú výzvu a nepripustíme neúspech," vyhlásil pre oficiálny klubový web 41-ročný Krisztián Németh. Jeho prvým asistentom je Balázs Borbély, druhým Branislav Fodrek, ktorý bude zároveň aj kormidelníkom dunajskostredského B-tímu. Pozíciu športového riaditeľa klubu obsadil belgický právnik Jan van Daele.


Príprava tímu sa uskutoční prevažne v domácich podmienkach. Na prelome júna a júla čaká na zverencov Krisztiána Németha sústredenie v Belej (25. 6. - 2. 7.). Dunajskostredčania majú naplánovaných šesť prípravných duelov, hneď prvý v nedeľu 19. júna proti izraelskému Maccabi Tel Aviv, účastníkovi skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017. Generálkou na nový ročník Fortuna ligy bude pre "žltomodrých" v sobotu 9. júla duel v maďarskom meste Šopron proti miestnemu druholigistovi.


V kádri nastanú zmeny, zatiaľ najmä smerom dnu. Zo Žitného ostrova odišiel len panamský legionár Alfredo Horacio Stephens, ktorému sa skončilo hosťovanie. "V mužstve chceme mať zdvojené posty a zdravú konkurenciu, ktorá posúva výkonnosť hráčov želaným smerom," poznamenal kouč Krisztián Németh.


Možnými novými akvizíciami do FC DAC 1904, v súčasnosti na skúške klube, sú o. i. brankár Pavol Bajza (naposledy hosťoval v druholigových Borčiciach), maďarský obranca Gergö Kocsis (Akadémia Ferenca Puskása), ďalší zadák František Pavúk (Lokomotíva Košice), belgický stredopoliar Jonathan Kindermans (naposledy pôsobil v holandskom RKC Waalwijk) či český útočník Jakub Rolinc zo Sigmy Olomouc. Z hosťovania sa vrátili obranca Zsolt Németh (naposledy KFC Komárno) a útočník Roman Sabler (naposledy ŽP Šport Podbrezová), z vlastného B-tímu sa presunul David Kondrlík a z domácej "devätnástky" stredopoliar Dominik Sandal.


Nie všetci hráči boli na pondelkovom úvodnom zraze zdravotne v poriadku. "Len spoza postrannej čiary sledovali svojich kolegov chorí a zranení Huk, Ľupták, Egri, Brašeň, Černák, Polievka, Slávik a Davis. Kým Straka, Szarka, Horváth a Pagáč absolvovali rehabilitáciu na štadióne, Mészáros a Szépe sa liečia doma," doplnil informácie dunajskostredský klubový web.

Káder FC DAC 1904 Dunajská Streda v v úvode letnej prípravy na sezónu 2016/2017:

Hráči na pondelňajšom prvom tréningu: Tujvel, Milošovič, Bajza - Pavúk, Rolinc, Ljubičič, Ľ. Michalík, Pačinda, Kollár, Sabler, Kwin, P. Nagy, Pape Sarr, Sandal, Simon Pambou, Štepanovský, Živkovič, Csóka, Kondrlík, Kocsis, Zs. Németh, Kindermans

Netrénovali (choroba, zranenie): Slávik, V. Horváth, G. Straka, Szarka, T. Huk, Ľupták, A. Mészáros, Egri, Brašeň, R. Černák, Pagáč, Polievka, Davis, Szépe

Zmeny v kádri:

Príchody (všetci skúška): Pavol Bajza (brankár, NK Zavrč, naposledy hosťovanie TJ Iskra Borčice), Gergö Kocsis (Maď., obranca, naposledy Akadémia Ferenca Puskása), František Pavúk (obranca - Lokomotíva Košice), Jonathan Kindermans (Belg., stredopoliar, naposledy RKC Waalwijk), Jakub Rolinc (ČR, útočník - naposledy Sigma Olomouc), Roman Sabler (útočník - naposledy ŽP Šport Podbrezová - návrat z hosťovania), Zsolt Németh (obranca - naposledy KFC Komárno - návrat z hosťovania), David Kondrlík (útočník - DAC "B"), Dominik Sandal (stredopoliar - DAC "19")

Odchody:


Alfredo Stephens (Panama - ukončenie hosťovania)

Realizačný tím:


Krisztián Németh - hlavný tréner
Balázs Borbély - asistent trénera
Branislav Fodrek - asistent trénera, zároveň tréner FC DAC "B"
Martin Matlák - tréner brankárov
Csaba Gábriš - kondičný tréner
Otto Szabó - rehabilitačný tréner
Dušan Chytil - vedúci mužstva

Prehľad stretnutí FC DAC 1904 Dunajská Streda v rámci letnej prípravy na nový súťažný ročník 2016/2017:
nedeľa 19. júna: Maccabi Tel Aviv (Izr.) - FC DAC 1904 Dunajská Streda (Laa and der Thaya/Rak., 18.00 h)
streda 22. júna: OŠK Svätý Peter (V. liga) - FC DAC 1904 Dunajská Streda (17.30)
sobota 25. júna: Fastav Zlín (ČR) - FC DAC 1904 Dunajská Streda (Spytihněv/ČR, 14.00 h)
utorok 28. júna: FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Karviná (ČR) /Staškov, 17.00 h/
piatok 1. júla: FC DAC 1904 Dunajská Streda - Frýdek-Místek (ČR-II. liga) /Bytča, 17.00 h/
sobota 9. júla: Šopron (Maď.-II. liga) - FC DAC 1904 Dunajská Streda



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies