V ČR zastavili konanie v súvislosti s kurdským politikom Muslimoml lebo zmizol z krajiny

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 19:43 • 2 min
V ČR zastavili konanie v súvislosti s kurdským politikom Muslimoml lebo zmizol z krajiny

PRAHA - V Česku zastavili predbežné konanie v súvislosti s prípadným vydaním kurdského politika Sáliha Muslima na trestné stíhanie do Turecka. Informáciu priniesol v pondelok internetový server Aktuálně.cz a potvrdil ju aj Muslimov právny zástupca Miroslav Krutina.

slovakia

left justify in out

Pražský mestský súd tohto bývalého vodcu sýrskej kurdskej Strany demokratickej jednoty (PYD) na sklonku februára prepustil na slobodu iba krátko po tom, ako ho zadržala Polícia ČR na základe medzinárodného zatykača vydaného Tureckom. Dôvodom na zastavenie konania je fakt, že sa Muslim už nenachádza na území Česka.

 

Muslim pražskému mestskému súdu na konci februára prisľúbil, že sa bude zdržiavať na území EÚ, čo podľa advokáta aj dodržal. Turecko, ktoré hľadaného považuje za teroristu, v uplynulých dňoch požiadalo o vydanie Muslima aj Nemecko, pretože ho údajne videli v Berlíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies