V ČR sťahujú z predaja desaťtisíce nemeckých pudingov, môžu obsahovať kúsky kovu

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 14:34 • 2 min
V ČR sťahujú z predaja desaťtisíce nemeckých pudingov, môžu obsahovať kúsky kovu

PRAHA - Česká veterinárna správa nariadila stiahnuť z predaja 29.000 nemeckých pudingových dezertov značky Omira a 16.000 značky Kid's world.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že by mohli obsahovať úlomky kovu. Výrobky predávala Billa a reťazce Coop, Flop, Hruška, Jednota a ďalší menší obchodníci, uviedol hovorca českej Štátnej veterinárnej správy (SVS) Petr Vorlíček. Upozornenie na kov dostali veterinári prostredníctvom európskeho systému varovania.

 

Nemecký výrobca Neuburger Milchwerke sťahuje z predaja niekoľko druhov svojich mliečnych produktov, ktoré vyrobil od 13. do 17. marca tohto roka. V Česku ide o dezerty s čokoládovo-vanilkovou a karamelovo-smotanovou príchuťou, ktoré Billa predávala pod značkou Omira s dátumom trvanlivosti do 8. mája. Ďalej potom o karamelovo-smotanový variant, ktorého trvanlivosť vyprší 9. mája.

 

"Jednotlivé balenia výrobkov majú hmotnosť 150 gramov. Podľa informácií, ktoré má SVS k dispozícii, do ČR sa malo distribuovať zhruba 29.000 balení výrobku," povedal Vorlíček.

 

Ďalšou sťahovanou značkou je Kid's world s hmotnosťou 70 g s dobou trvanlivosti do 16. a 17. mája. Výrobok od nemeckej mliekarne je určený deťom a predáva sa spoločne s hračkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies