V Čongrádskej župe očakávajú cez víkend zamrznutie Tisy

NETKY.SK • 5 Január 2017, 14:01 • 2 min
V Čongrádskej župe očakávajú cez víkend zamrznutie Tisy

BUDAPEŠŤ - V uplynulých dňoch sa pri priebežne klesajúcej teplote vzduchu vytvorili na maďarskom toku rieky Tisa ľadové kryhy. V Čongrádskej župe očakávajú nadchádzajúci víkend úplné zamrznutie Tisy, píše dnes regionálny spravodajský server delmagyar.hu.

slovakia

left justify in out

Teploty v danej oblasti majú cez víkend klesnúť až pod mínus 15 stupňov Celzia a Tisa môže zamrznúť aj pri meste Segedín, čomu od piatka do nedele prispeje okrem chladu aj nízka hladina rieky, povedal šéf Vodohospodárskeho podniku povodia Dolnej Tisy Péter Kozák.

 

Na strednom toku Tisy pri Szolnoku sa už v stredu nahromadili ľadové kryhy. Na dolnom toku Tisy zaznamenali výraznejšie zamrznutie aj na prelome rokov 2010 a 2011. V súčasnosti je rieka zamrznutá na dvoch desaťkilometrových úsekoch.

 

Podľa agentúry MTI prvý ľadoborec na Tise nasadili v stredu večer pri segedínskom prístave. Situácia na Dunaji si zatiaľ nevyžiadala zásah ľadoborcov, ktorých je od 15. decembra v pohotovosti celkom 18.

 

Chladné počasie a sneženie spôsobili na severe Maďarska problémy v kamiónovej doprave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies