V čom pôjdu Slováci na olympijské hry v Pekingu? Predstavili oficiálnu kolekciu

NETKY.SK • 19 Január 2022, 12:48 • 2 min
V čom pôjdu Slováci na olympijské hry v Pekingu? Predstavili oficiálnu kolekciu

BRATISLAVA - Zimné olympijské hry v Pekingu sa začnú 4. februára otváracím ceremoniálom. Slovenskú olympijskú i paralympijskú výpravu oblečie generálny partner Slovenského olympijského a športového výboru 4F.

slovakia

left justify in out

Čím sa nechal inšpirovať? „Hlavnú inšpiráciu pre oblečenie na zimné olympijské hry v Pekingu sme našli v arktickej expedícii, pre ktorú sú charakteristické ľadovce, ďaleké himalájske túry či extrémne poveternostné podmienky,” prezradili zástupcovia firmy.

 

img

 

Výrobcovia sa rozhodli pri výbere farieb pre prírodné odtiene skál a piesku (bežová), priezračných horských jazier (tmavomodrá) a sviežeho horského vzduchu (modrá). „Napriek čistým formám, ktoré sme podčiarkli matným povrchom a pestrými textúrami na textíliách, sme sa v rámci kolekcie zamerali na inteligentné vrstvenie a modulárne kúsky. Každý športovec bude vybavený oblečením, ktoré si môže obliecť vrstvu po vrstve podľa jeho potreby a aktuálnych poveternostných podmienok,” uviedli. Použili pritom materiály najvyššej kvality.

 

Prečítajte si tiež: Dánsko sa pripojilo k diplomatickému bojkotu ZOH v Pekingu

 

Na odevoch sa nachádza jemný kvetinový vzor, inšpirovaný malebnou slovenskou obcou Čataj, zdobí takmer každý kus oblečenia, ako aj pletené palčiaky či čiapky. 

 

 

Oblečenie už otestovali lyžiari Adam a Andreas Žampovci na Skalnatom plese. „Oblečenie sme na sto percent otestovali na Skalnatom plese, kde bola nielen dostatočná zima, ale fúkal i pravý tatranský vietor. Som pripravený na Misiu Peking,” skonštatoval v nadmorskej výške 1 751 metrov Adam Žampa. Obaja bratia budú reprezentovať Slovensko na olympijských hrách už po tretí raz. 

 

Možno vás zaujme: Pôrodnosť v Číne dosiahla rekord




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies