V Colorade bolo zakázané guľovať sa, malému chlapcovi sa podarilo tento storočný zákon zrušiť

NETKY.SK • 6 December 2018, 12:05 • 2 min
V Colorade bolo zakázané guľovať sa, malému chlapcovi sa podarilo tento storočný zákon zrušiť

Len 9-ročný chlapec má očividne "našľapnuté" na kariéru bojovníka za práva.

slovakia

left justify in out

Viete si predstaviť, že by vám ako dieťaťu zakazovali zimné guľovačky? Toto bola donedávna realita všetkých detí v coloradskom mestečku Severance. Viac ako sto rokov tu totiž platil zákon, ktorý zakazoval hádzanie a strieľanie predmetov na ľudí, autá, zvieratá, stromy, budovy a iné objekty. Do zákazu spadala aj guľovačka.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Dane Best sa však rozhodol, že to tak nenechá. Aj on si totiž chcel s kamarátmi užívať zimu naplno so všetkým, čo k tomu patrí. Nepáčilo sa mu, že by ho mal zákon obmedzovať v hre, ktorá je všade inde úplne bežnou súčasťou detstva jeho rovesníkov. A tak sa do toho poriadne „obul“.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Dane so spolužiakmi napísali list a adresovali ho vedeniu mesta. Chlapec sa následne zúčastnil mestského zastupiteľstva, kde verejne vystúpil so svojím podnetom. A uspel. Zástupcovia Severance sa totiž zhodli na tom, že zastaraný zákon zrušia.

 

Všetci „bojovníci“ za svoje práva mali z úspechu veľkú radosť. Až na jedného, ten sa zrejme viac obával, ako tešil. Bol to práve Daneov mladší brat, ktorého chlapec označil ako svoj prvý cieľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies