V Clintonovej prípravnom tíme budú veteráni Obamovej admistratívy

NETKY.SK • 16 August 2016, 18:44 • 2 min
V Clintonovej prípravnom tíme budú veteráni Obamovej admistratívy

WASHINGTON - Prezidentská kandidátka amerických demokratov Hillary Clintonová vymenovala dnes členov svojho tímu, ktorý bude v prípade jej víťazstva v novembrových voľbách pripravovať prevzatie moci v Bielom dome.

slovakia

left justify in out

Medzi členmi sú viacerí veteráni administratívy dosluhujúceho demokratického prezidenta Baracka Obamu, informovala agentúra Reuters.

 

Päťčlennému grémiu spolupredsedov prípravného tímu bude šéfovať Ken Salazar, minister vnútra USA z rokov 2009-2013. Ďalšími členmi predsedníctva budú bývalý Obamov národný bezpečnostný poradca Tom Donilon a Neera Tandenová, ktorá zohrala kľúčovú úlohu pri príprave Obamovej zdravotnej reformy.

 

Vo vedení tímu zasadne aj bývalá demokratická guvernérka Michiganu Jennifer Granholmová a Clintonovej dlhoročná spolupracovníčka Maggie Williamsová, ktorá šéfovala jej kancelárii v období, keď bola ako manželka prezidenta Billa Clintona prvou dámou USA.

 

Takzvané prechodové tímy (transitional teams) zvyčajne fungujú od novembrových prezidentských volieb do januára budúceho roka, keď sa tradične koná inaugurácia nového prezidenta USA. Ich úlohou je pripraviť príchod novozvoleného prezidenta do Bieleho domu, a to najmä v oblasti personálnej politiky a administratívnej agendy.

 

Clintonovej republikánsky súper Donald Trump už v máji oznámil, že šéfom jeho prechodového tímu bude guvernér štátu New Jersey Chris Christie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies