V cirkuse v Peru vybuchol granát, zranil 11 ľudí

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 08:32 • 2 min
V cirkuse v Peru vybuchol granát, zranil 11 ľudí

LIMA - Peruánske úrady dnes oznámili, že v noci na stredu počas cirkusového vystúpenia v Lime niekto odpálil granát. Pri výbuchu sa zranilo 11 ľudí vrátane klaunov a tiež obecenstva.

slovakia

left justify in out

Policajný šéf Salvador Iglesias z mestskej časti San Juan de Lurigancho v Lime uviedol, že polícia preveruje, či sú za útokom vydierači.

 

Podľa vyjadrení hasičov utrpela väčšina zo zranených poranenia šrapnelom do nôh, štyria ďalší mali po výbuchu problémy so sluchom a jeden zamestnanec cirkusu bol hospitalizovaný pre poranenie žalúdka. Polícia sa teraz snaží zistiť, či granát niekto hodil, alebo bol na mieste nastražený už skôr.

 

Vydieranie je v Peru v posledných rokoch na vzostupe, pričom jeho častými cieľmi sú rôzne stavebné projekty, súkromné školy i vodiči taxíkov.

 

Peruánsky generálny prokurátor zaznamenal počas prvých štyroch mesiacov tohto roka až 1667 sťažností ohľadom vydierania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies