V čínskej uhoľnej bani uviazli po výbuchu plynu vyše tri desiatky baníkov

NETKY.SK • 31 Október 2016, 10:29 • 2 min
V čínskej uhoľnej bani uviazli po výbuchu plynu vyše tri desiatky baníkov

PEKING - Tridsaťtri baníkov zostalo dnes uviaznutých po výbuchu plynu v uhoľnej banskej šachte v regióne Čchung-čching na juhozápade Číny. Informovala o tom agentúra Sinchua, podľa ktorej nebolo bezprostredne známe, v akom stave sa muži v podzemí po explózii nachádzali. K výbuchu plynu v bani došlo krátko pred poludním miestneho času.

slovakia

left justify in out

Čína tento rok oznámila, že plánuje uzavrieť niekoľko stoviek zastaraných baní, hoci je v súčasnosti celosvetovo najväčším producentom a spotrebiteľom uhlia. Tamojší úrad bezpečnosti práce hlásil len za jediný rok usmrtenie takmer tisícky ľudí pri nehodách v uhoľných baniach, oficiálne údaje však nezávislí experti často spochybňujú.

 

Čchung-čching, kde sa udiala dnešná banská nehoda, je zároveň priamo administratívne spravovaným mestom, ako aj provinciou. Leží na hornom toku veľrieky Jang c'-ťiang a z demografického hľadiska je jedným z najľudnatejších miest v Číne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies