V Číne zomrela najstaršia žena sveta, mala 127 rokov

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 14:16 • 2 min
V Číne zomrela najstaršia žena sveta, mala 127 rokov

PEKING - V Číne zomrela najstaršia žena na svete, informovali o tom v utorok jej príbuzní. Podľa čínskych úradov mala 127 rokov, čo však zahraničie nikdy neuznalo.

slovakia

left justify in out

Na základe oficiálnych dokumentov sa Luo Mej-čen narodila v roku 1885, čo by znamenalo, že to bola najstaršia osoba, aká kedy žila. Zomrela cez víkend po dlhých mesiacoch choroby, povedal jej syn Chuang Jou-che pre tlačovú agentúru AFP. Vnuk Chuang Chej-uan potvrdil, že mala 127 rokov, napriek tomu jej skon označil za "nečakaný".

Tvrdenia o jej veku však narážajú na skepticizmus vo svete, keďže Čína neviedla ešte ani dlho po jej údajnom narodení dôveryhodný systém takýchto záznamov. Pochybný je aj mladý vek jej synov, z ktorých jedného mala porodiť ako 61-ročná. Podľa Guinnessovej knihy rekordov bola vôbec najstaršou žijúcou ženou Jeanne Calmentová z Francúzska, ktorá zomrela v roku 1997 vo veku 122 rokov a 164 dní. 

Luo pracovala celý život ako roľníčka a mala päť detí. Žila v odľahlej dedine Lung-chung v južnej provincii Kuang-si. Obec je súčasťou okresu Bama, chudobnej oblasti, kde žije viac než 80 ľudí, ktorí už oslávili stovku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona