V Číne zahynulo 96 ľudí pri násilnostiach v provincii Sin-ťiang

NETKY.SK • 3 August 2014, 10:26 • 2 min
V Číne zahynulo 96 ľudí pri násilnostiach v provincii Sin-ťiang

PEKING - Čínska štátna tlačová agentúra Sin-chua dnes informovala, že pri minulotýždňovom incidente v nepokojnej severozápadnej provincii Sin-ťiang zahynulo 37 civilistov a 59 útočníkov.

slovakia

left justify in out

Je to vôbec prvý krát, čo čínska štátna agentúra informovala o obetiach násilností. Informovala o tom agentúra AP.  
      

Podľa štátnej tlačovej agentúry, gang mužov ozbrojených nožmi najprv zaútočil na policajnú stanicu a vládne úrady v meste Elixku. Potom sa premiestnil do neďalekého mesta Chuang-ti. Agentúra ďalej informovala, že pri násilnostiach 13 ľudí utrpelo zranenia a 215 útočníkov zatkla polícia.
      

Oficiálnu verziu incidentu spochybňuje vo Washingtone sídliaca Americká asociácia Ujgurov, ktorí sú prevládajúcou etnickou skupinou v Sin-ťiangu. Asociácia, odvolávajúca sa na miestne zdroje uvidela, že polícia začala strieľať na ľudí, ktorí protestovali proti zásahu čínskych bezpečnostných síl na moslimov počas ramadánu.
      

V posledných mesiacoch dochádza v Sin-ťiangu čoraz častejšie k násilnostiam, ktoré sú pripisované tamojším militantom z etnickej menšiny moslimských Ujgurov, bojujúcich za nezávislosť od Pekingu.           



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona