V Číne vybuchla baňa, zahynulo 11 ľudí

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 08:17 • 2 min
V Číne vybuchla baňa, zahynulo 11 ľudí

PEKING - Výbuch v železnej bani na severovýchode Číny si vyžiadal 11 mŕtvych. Incident sa stal v utorok popoludní v meste Pen-si v provincii Liao-ning, keď pri vchode do bane počas prepravy explodovali výbušniny.

slovakia

left justify in out

Výbuch poškodil šachtu, ktorá bola v hĺbke viac ako tisíc metrov. Explózia okamžite usmrtila jedenásť ľudí a ďalších deväť zranila, z toho piatich vážne. Okrem toho pod zemou uväznila 25 baníkov, z ktorých už záchranári 23 odviedli do bezpečia. Po dvoch nezvestných baníkoch ešte stále pátrajú.

Čínske bane dlho patrili medzi najsmrteľnejšie. Situácia sa však zlepšila zdokonaľovaním predpisov, bezpečnostných výcvikov a vybavenia. V provincii Liao-ning sa už stalo viacero banských nešťastí vrátane výbuchu prachu v roku 2014, ktorý si vyžiadal 28 obetí a 50 zranených.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies