V Číne vlani popravili 2400 odsúdencov

NETKY.SK • 21 Október 2014, 10:05 • 2 min
V Číne vlani popravili 2400 odsúdencov

PEKING - V Číne v roku 2013 popravili približne 2400 odsúdencov, čo je menej, než v predchádzajúcich rokoch. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správy aktivistov.

slovakia

left justify in out

Podľa nadácie Dui Hua pôsobiacej v USA sa počet popráv v Číne trvale znižuje od roku 2002, keď tam podľa odhadov vykonali 12.000 rozsudkov smrti. 

 

Nadácia však očakáva, že tohtoročná bilancia bude vyššia než vlaňajšia, a to vzhľadom na pokračujúce zásahy voči "teroristom" v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang na severozápade Číny a na celonárodnú kampaň zameranú voči korupcii. 

 

Peking oficiálne údaje o počte vykonaných trestov smrti nezverejňuje. Odhaduje sa však, že v najľudnatejšej krajine sveta každoročne popravia viac ľudí, než vo zvyšku sveta. 

 

Nadácia Dui Hua odhadla vlaňajší počet popráv na základe vyjadrení čínskych justičných predstaviteľov a neoficiálnych zdrojov z čínskej vlády. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona