V Číne sa už zotavilo sedemdesiat percent pacientov nakazených koronavírusom

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 07:25 • 2 min
V Číne sa už zotavilo sedemdesiat percent pacientov nakazených koronavírusom

RÍM - V Číne sa z približne 80-tisíc nakazených koronavírusom zotavilo už viac než 70 percent pacientov a medzičasom ich poprepúšťali z nemocníc.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Pacientov zvyčajne prepúšťajú po tom, čo majú dvojo negatívnych výsledkov testov v priebehu 24 hodín, to znamená, že už nie sú nositeľmi vírusu.

 

111-tisíc nakazených
Podľa WHO však môže trvať podstatne dlhšie, až do šiestich týždňov, kým sa z ochorenia "plne zotavia", v závislosti od závažnosti ochorenia. Ochorenie COVID-19 môže vo vážnych prípadoch zahŕňať zápal pľúc a iné dýchacie problémy.

Na celom svete sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už viac ako 111-tisíc ľudí. Takmer 3 900 ich ochoreniu podľahlo, prevažná väčšina v Číne.
 

 

Čína eviduje len 19 nových prípadov nákazy koronavírusom a 17 úmrtí

Čína zaznamenala za ostatných 24 hodín len 19 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je dosiaľ najmenej od 20. januára, keď začala zverejňovať takéto celonárodné údaje. Informovala o tom v utorok agentúra AP. 

 

Takmer všetky nové prípady, okrem dvoch, evidovali v meste Wu-chan, ktoré je epicentrom šírenia koronavírusu SARS-CoV-2. Tam taktiež zaznamenali aj 16 z dovedna 17 nových úmrtí súvisiacich s vírusom, ktorý si v Číne vyžiadal už celkovo 3136 životov. 

 

 

V Číne dosiaľ zaznamenali 80.754 ľudí nakazených koronavírusom. Spomedzi nich už ale bolo z nemocníc po vyliečení prepustených takmer 60.000 ľudí, zatiaľ čo 17.721 sa stále podrobuje liečbe. 

 

V Číne zároveň za posledných 24 hodín pribudlo len 36 prípadov podozrení na nákazu koronavírusom, čo podľa agentúry AP indikuje, že aj nasledovný deň odtiaľ bude hlásený nízky počet nakazených. 

 

Epidémia nového koronavírusu si vo svete vyžiadala už viac než 4000 mŕtvych a vo vyše 100 krajinách sa infikovalo viac ako 110.000 osôb, konštatuje agentúra AFP. Nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, prvý raz zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra v čínskom priemyselnom veľkomeste Wu-chan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies