V Číne sa rozbil sklenný most. Zostal na ňom uväznený turista

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 12:38 • 2 min
V Číne sa rozbil sklenný most. Zostal na ňom uväznený turista

Obavy zo sklenného mostu v Číne sa naplnili. Most leží 100 metrov nad zemou. Turista zažil obrovskú nočnú moru po tom, čo sa krajom prehnal silný vietor, ktorý most poškodil. On na ňom zostal doslova uväznený.

slovakia

left justify in out

Turista zostal 100 metrov nad zemou po tom, čo sa sklenený most rozbil vďaka silnému vetru. Podľa denníka The Straits Times išiel muž po moste s preskleným dnom v letovisku v provincii Jilin na severovýchode krajiny v momente, keď došlo k poškodeniu silným vetrom. V oblasti bola zaznamenaná rýchlosť vetra až 150 km/h.

 

img

 

Ľudia na celom svete sa o turistu báli, pretože fotografia, zobrazujúca "visiaceho" muža, sa stala virálnou. Na pomoc mu boli privolaní hasiči, polícia, úradníci v oblasti cestovného ruchu a lesníctva. Turistovi sa podarilo prejsť po trámoch mosta, a takmer hodinu po zničení sklenených tabúľ bol späť na pevnej zemi. Podľa miestnych médií bol prevezený do nemocnice za účelom psychologického poradenstva .

 

Mohlo by vás zaujímať: Chlapček sa dostal na mamin účet a tajne nakúpil 918 Spongebob nanukov

 

Horské stredisko Piyan bolo po incidente uzavreté a vláda mesta Longjing začala vyšetrovanie tohto incidentu. Taktiež robia komplexnú bezpečnostnú kontrolu všetkých turistických atrakcií v regióne. Sklenené mosty sú v Číne populárne, existujú však konkrétne pokyny týkajúce sa toho, čo je povolené pri ich stavbe a prevádzke.

 

img

 

Severočínska provincia Che-pej predstavila už v roku 2018 technické normy, ktoré vyžadovali uzavretie mostov počas nepriaznivého počasia a prírodných katastrof. Existuje tiež pravidlo, ktoré povoľuje iba tri osoby na každý meter štvorcový, aby sa zabezpečilo, že sklo nepraskne. Čínske geologické múzeum v roku 2016 informovalo, že existuje najmenej 60 sklenených mostov, ktoré boli postavené alebo sú v procese výstavby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies