V Číne sa predalo za sedem tohtoročných mesiacov 12,4 milióna vozidiel

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:59 • 2 min
V Číne sa predalo za sedem tohtoročných mesiacov 12,4 milióna vozidiel

PEKING - V Číne sa v júli zvýšil predaj osobných áut medziročne o 23 % na 1,6 milióna. Informuje o tom agentúra DPA, ktorá sa odvoláva na dnešnú správu odvetvového združenia PCA. Predaj vozidiel vzrástol už piaty mesiac po sebe.

slovakia

left justify in out

Za sedem mesiacov tohto roka si Číňania kúpili 12,4 milióna áut. Výsledok bol medziročne lepší o 11,1 %. Sú za tým zľavy, ktoré súvisia s opatreniami čínskej vlády . Vlani v lete došlo k poklesu predaja osobných áut. Súvisel s oslabením tempa rastu konjunktúry v druhej najsilnejšej ekonomike sveta. Vláda však znížila daň z pridanej hodnoty na malé vozidlá a tým zvýšila záujem zákazníkov o ne. Opatrenie bude platiť do konca tohto roka.

 

Čína sa stala hlavným trhom pre nemecké automobilky BMW, Daimler a Volkswagen.

 

V Číne sa v poslednom období mimoriadne darí americkému koncernu General Motors. V júli bol jeho prírastok 18 %. Ford si polepšil o 15 % a Toyota o takmer 6 %.

 

Číňania majú čoraz väčší záujem o veľké a terénne automobily. Ich predaj sa v prvom polroku medziročne zvýšil o 35 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies