V Číne prepustia posledného väzňa z Námestia Tchien-an-men, je slabý a chorý

NETKY.SK • 14 Október 2016, 10:29 • 2 min
V Číne prepustia posledného väzňa z Námestia Tchien-an-men, je slabý a chorý

PEKING - Posledného čínskeho väzňa, zadržiavaného v súvislosti z prodemokratickými protestmi na pekinskom Námestí nebeského pokoja (Námestí Tchien-an-men) z roku 1989, v sobotu prepustia.

slovakia

left justify in out

Na slobodu sa však dostane slabý a duševne chorý muž. Vyhlásili to dnes ľudskoprávna organizácia Dui Hua Foundation a bývalý spoluväzeň.

 

Prepustenie továrenského robotníka Miao Te-šuna nasleduje po znížení trestu o 11 mesiacov, uviedla nadácia Dui Hua Foundation so sídlom v kalifornskom meste San Francisco, ktorá obhajuje práva politických väzňov v Číne.

 

Výkonný riaditeľ nadácie John Kamm povedal, že 51-ročný továrenský robotník je ťažko chorý, keďže za mrežami strávil viac ako polovicu svojho života. Termín Miaovho prepustenia nie je možné nezávisle overiť, uviedla dnes tlačová agentúra AP. Čínske úrady neodpovedali na jej odfaxované žiadosti o vyjadrenie. V noci z 3. na 4. júna 1989 sa na Námestie nebeského pokoja v Pekingu nahrnuli tanky a vojaci, aby potlačili prodemokratické protesty - zabili tam stovky, možno tisíce, ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona