V Číne pred tajfúnom evakuovali už vyše 500 000 ľudí

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 11:12 • 2 min
V Číne pred tajfúnom evakuovali už vyše 500 000 ľudí

PEKING - Čínske úrady evakuovali vyše pol milióna ľudí pred tajfúnom Soulik, ktorý priniesol prudké dažde a vietor so silou skoro 120 kilometrov za hodinu. Vláda nasadila do ohrozenej oblasti 5500 vojakov, ktorí pomáhajú pri záchranných prácach.

slovakia

left justify in out

Tajfún zasiahol provincie Fu-ťien a Če-ťiang, postupne však znižuje svoju silu. Čínske úrady zastavili lodnú dopravu a zrušili desiatky letov. Obmedzená je aj železničná a cestná doprava v pobrežných oblastiach. Búrka sprevádzaná dažďom spôsobila zdvihnutie hladín riek a na pobreží asi desaťmetrové vlny.

Soulik v noci na sobotu zasiahol Taiwan, kde zabil najmenej dve osoby a zranil 104 ďalších. Živel strhával stromy a strechy a spôsobil rozsiahle povodne. Meteorológovia predpovedali na sobotu ďalšie dažde a varujú pred novými záplavami a zosuvmi pôdy a bahna. Úrady predtým evakuovali z domovov vyše 8000 ľudí, väčšinou z juhu krajiny, kde hrozia zosuvy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies