V Číne pre bombovú hrozbu odklonili štyri lietadlá

NETKY.SK • 31 Október 2013, 16:36 • 2 min
V Číne pre bombovú hrozbu odklonili štyri lietadlá

PEKING - Čínske úrady museli vo štvrtok odkloniť štyri domáce lety pre bombové hrozby, pričom lietadlá museli pristáť na inom letisku alebo sa vrátiť. Agentúra Sin-chua informovala, že všetky prípady sa stali v centrálnej provincii Chu-nan a týkali sa letov z alebo do mesta Čchang-sa.

slovakia

left justify in out

Polícia už údajne zadržala osobu podozrivú z týchto falošných poplachov. Experti po prehliadke žiadne nálože v lietadlách nenašli. Rovnaký prípad sa stal v tom istom meste aj pred dvoma dňami. V utorok pre falošné hrozby odklonili alebo nevypravili až 11 lietadiel, čo sa dotklo vyše 1000 pasažierov. Zatiaľ nie je isté, že je za oboma prípadmi tá istá osoba.

Incidenty sa stali tesne po výbuchu auta naloženého kanistrami s benzínom na pekinskom Námestí nebeského pokoja, pri ktorom zomrela trojčlenná posádka vozidla a dvaja turisti a desiatky osôb utrpeli zranenia. Polícia incident označila za samovražedný teroristický útok. Vozidlo bolo podľa polície vybavené značkami z nepokojnej autonómnej oblasti Sin-ťiang, zatiaľ čo mená členov posádky nasvedčujú tomu, že boli príslušníkmi ujgurského etnika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies