V Číne potvrdili nový prípad infekcie smrteľným typom vtáčej chrípky H7N9

NETKY.SK • 16 Október 2013, 18:40 • 2 min
V Číne potvrdili nový prípad infekcie smrteľným typom vtáčej chrípky H7N9

PEKING - Čína potvrdila nový prípad infekcie smrteľným typom vtáčej chrípky H7N9, pričom išlo o prvé ochorenie týmto typom vírusu od augusta, oznámila dnes Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Podľa informácií WHO hospitalizovali 35-ročného muža z mesta Šao-sing vo východočínskej provincii Če-ťiang. V tejto provincii bol zaregistrovaný najvyšší počet infekcií H7N9 v rámci celej Číny, informovala tlačová agentúra Reuters. Pacient bol v kritickom stave. Na následky vtáčej chrípky H7N9 už zomrelo 45 ľudí. Ochorenie týmto typom vírusu nebolo u človeka známe, až kým sa začiatkom roka neobjavili prvé prípady.

WHO - sídliaca v Ženeve - uviedla, že doteraz dostala informácie o celkovo 136 prípadoch laboratórne potvrdenej infekcie H7N9 u ľudí vrátane 45 obetí. V súčasnosti sú hospitalizovaní traja pacienti a 88 osôb bolo z nemocníc prepustených. Vo vyhlásení WHO sa ďalej uvádza, že nie sú dôkazy o trvalom prenose z človeka na človeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies