V Číne majú napodobeninu Veľkého čínskeho múru, turisti si ho mýlia

NETKY.SK • 10 September 2020, 13:48 • 2 min
V Číne majú napodobeninu Veľkého čínskeho múru, turisti si ho mýlia

Jeden Veľký múr je málo, povedali si v Číne pred pár rokmi. V provincii Ťiang-si preto nechali postaviť jeho kópiu.

slovakia

left justify in out

 

Napodobenina svetoznámej pamiatky dokonca priťahuje turistov, ktorí ju mnohokrát považujú za tú skutočnú, uvádza agentúra Reuters. Laik na prvý pohľad rozdiel asi nepozná.

 

Čína sa preslávila napodobňovaním najrôznejším svetových dominánt či miest. V krajine sú k videniu kópie Eiffelovej veže, londýnskeho Tower Bridge alebo Hallstattu či Benátok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amelia Rose 🌹 (@ameliameeps6),

 

Úrady sa preto rozhodli do zoznamu pripojiť aj falošný Veľký čínsky múr, ktorý však nie je ani zďaleka tak rozsiahly, ako ten pôvodný. Meria len štyri kilometre.

 

Rovnako ako skutočný Veľký čínsky múr, aj ten falošný je z kameňa, vinie sa po kopcoch ako had a je rozdelený niekoľkými strážnymi vežami.

 

A dokonca ho od jeho otvorenia v roku 2015 navštevujú turisti. Podľa serveru South Morning China Post tak niektorí robia z dôvodu, že sa vyhnú davom, iní ale podľahnú mystifikáciu a falošnú stenu považujú za tú skutočnú, ktorá sa však nachádza na severe Číny.

 

Pravý Veľký múr sa ale podľa niektorých ľudí napodobniť nedá, už len kvôli historickému významu, ktorý zastával - mal chrániť ríšu pred mongolskými nájazdníkmi.

 

Jeho dĺžka je navyše cez 21-tisíc kilometrov, čo je rozmer, nad ktorým ten falošný štvorkilometrový môže len blednúť závisťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies