V Číne horel autobus: Jeden mŕtvy, ďalších 19 osôb zranených

NETKY.SK • 20 August 2014, 09:40 • 2 min
V Číne horel autobus: Jeden mŕtvy, ďalších 19 osôb zranených

PEKING - Autobus verejnej dopravy vo východnej Číne začal dnes horieť - pravdepodobne išlo o podpaľačstvo. Zahynul jeden človek a zranenia utrpelo ďalších 19 osôb. Informovali o tom miestne štátne noviny Čchi-lu.

slovakia

left justify in out

Je to už najmenej piaty požiar autobusu tento rok v Číne, pripomenula agentúra AP. Niekoľko podobných útokov z posledných rokov mali na svedomí ľudia, ktorí sú psychicky labilní alebo sa snažia pomstiť spoločnosti.

 

O najnovšom požiari autobusu je známych iba málo podrobností. Incident sa stal v prístavnom meste Jen-tchaj v provincii Šan-tung. V júli muž podpálil autobus v juhočínskom meste Kuang-čou a zranil desiatky ľudí. Polícia uviedla, že podpaľač bol nahnevaný na spoločnosť. V máji horel autobus v meste I-pin na juhozápade Číny a zahynul jeden muž - údajne samotný podpaľač.

 

Vo februári muž, ktorému podľa vyjadrení polície bola neverná manželka, podpálil autobus v juhozápadnom meste Kuej-jang, pričom zahynulo šesť cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies