V Čiernom mori sa začali ukrajinsko-americké cvičenia Sea Breeze 2018

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 20:49 • 2 min
V Čiernom mori sa začali ukrajinsko-americké cvičenia Sea Breeze 2018

KYJEV - Ukrajinsko-americké námorné vojenské cvičenia Sea Breeze 2018 sa začali v severozápadnej časti Čierneho mora. O tom v pondelok informovali na tlačovom oddelení námorných síl Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Na cvičeniach sa zúčastnilo 19 krajín, viac ako 2-tisíc vojakov, približne 30 lodí, niekoľko lietadiel," informovali na tlačovom oddelení. 
     

Do prístavu mesta Odessa 7. júla, pre účasť na cvičeniach, vošla vlajková loď 6. flotily amerického námorníctva USS Mount Whitney.

 

Deň predtým, s rovnakými cieľmi vstúpil do Čierneho mora raketový torpédoborec USS Porter. Okrem amerických, prichádzajú lodí námorníctva Turecka a Rumunska, špeciálne jednotky a potápači z Veľkej Británie a Kanady, gruzínske i moldavske jednotky námorného zboru a iné.
     

Účastníci cvičení, ktoré budú trvať od 9. do 21. júla, budú plniť úlohy dohodnuté nadnárodným veliteľstvom pre plánovanie a riadenie námorných operácií v súlade s normami NATO, v regiónoch Odessa a Mykolaiv a v severozápadnej časti Čierneho mora. 
     

Sea Breeze sú mnohonárodné vojenské cvičenia, ktoré sa konajú na Ukrajine od roku 1997, podľa "Memoranda o porozumení a spolupráci v oblasti obrany a vojenských vzťahov" medzi Ukrajinou a Spojenými štátmi. Spoluorganizátormi cvičení sú Ukrajina a USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies