FOTO V Čiernom Brode unikali chemikálie: Mimoriadna situácia v obci platí aj dnes!

NETKY.SK • 20 November 2014, 15:42 • 2 min
FOTO V Čiernom Brode unikali chemikálie: Mimoriadna situácia v obci platí aj dnes!

TRNAVA/GALANTA - Mimoriadnu situáciu vyhlásil v stredu podvečer starosta obce Čierny Brod v okrese Galanta Pavel Nagy.

slovakia

left justify in out

Obyvateľom odporučil, aby nepili vodu zo studní a neotvárali okná. Dôvodom bol únik neznámej chemickej látky, ktorá bola nelegálne uskladnená v sudoch v jednom z rodinných domov. Látka zapáchala a dráždila dýchacie cesty. Mimoriadnu situáciu chce starosta zrušiť ešte dnes.

 

V dome bolo podľa informácií hovorcu hasičov v Trnavskom kraji Tomáša Bílika 43 dvestolitrových sudov. V čase príchodu hasičov bolo šesť sudov prázdnych a ďalšie štyri poškodené. Pravdepodobne úmyselne ich poškodil majiteľ domu. ,,Zisťovaním bola identifikovaná chemická látka, v sudoch sa nachádzal kopolymérny penetrátor a syntetické riedidlo. Na mieste zasahovalo päť hasičov z Galanty so špeciálnym kontajnerovým automobilom na likvidáciu závažných priemyselných havárií,“ informoval agentúru SITA Bílik. Hasiči zabezpečili sudy proti ďalšiemu úniku nebezpečných látok. Na miesto prišli aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany, ktorí monitorovali ovzdušie a odoberali vzorky vody zo studne a vzorky pôdy. Starosta Nagy zatiaľ výsledky laboratórnych rozborov nemá, kontaminovanú zeminu z dvora dnes odvážali. Majiteľ domu nariadenú evakuáciu odmietol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies