V Čiernej Hore zahraňovali päť českých turistov

NETKY.SK • 10 September 2014, 07:38 • 2 min
V Čiernej Hore zahraňovali päť českých turistov

SARAJEVO/PRAHA- Päť českých turistov musela v utorok zachraňovať čiernohorská horská služba v oblasti pohoria Maglič ležiaceho na hraniciach Čiernej Hory a Bosny a Hercegoviny, informoval dnes spravodajský web Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Záchranári vzhľadom na ťažký terén niesli niektorých Čechov na chrbtoch, uviedla bosnianska televízia s tým, že všetci turisti vyviazli bez zranení. Podľa bosnianskeho servera Dnevni Avaz prijali záchranári núdzové volanie českých turistov ešte v pondelok vo večerných hodinách. Keď sa im podarilo pomocou GPS systému nájsť miesto, kde Česi uviazli, do akcie sa spoločne zapojili členovia horskej služby Bosny a Čiernej Hory.

 

Päticu našli nakoniec v utorok takmer dve hodiny po polnoci v oblasti pod horou Maglič v nadmorskej výške okolo 2630 metrov. "Boli veľmi vyčerpaní, mierne podchladení, ale inak v poriadku," uviedol Dnevni Avaz. Naposledy zamestnali českí turisti horskú službu v oblasti Dinárskeho pohodia v polovici augusta. Vtedy museli chorvátski záchranári pomáhať zablúdenému českému páru, ktorý uviazol na hrebeni Biokovo nad letoviskom Zaostrog.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona