V chovnom centre v čínskom Čcheng-tu sa narodili dvojčatá pandy veľkej

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:13 • 2 min
V chovnom centre v čínskom Čcheng-tu sa narodili dvojčatá pandy veľkej

PEKING - Samica pandy veľkej (Ailuropoda melanoleuca) menom Čcheng Gong porodila v utorok v chovnom centre v Čcheng-tu v čínskej provincii S’-čchuan dvojčatá - samca a samicu.

slovakia

left justify in out

Ide už o ôsme dvojčatá, ktoré tento rok prišli na svet v spomínanom zariadení. Okrem toho sa tam narodilo aj päť ďalších mláďat.

 

Pôrod Čcheng Gong trval štrnásť hodín, pričom jedno z mláďat vážilo po narodení 195,5 gramu a druhé 152,8 gramu. "Išlo o tretí pôrod Čcheng Gong. Je veľmi dobrou matkou. Hneď, ako sa mláďatá narodili, začala sa o ne starať. Obe sú v dobrom stave," uviedol pracovník strediska Wu Kongdžu. Čcheng Gong porodila iba deň po tom, ako sa vo viedenskej zoo narodilo mláďa, ktoré jeho matka Yang Yang počala prirodzenou cestou. Väčšina mláďat tohto ohrozeného druhu sa totiž v zajatí rodí po umelom oplodnení.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona