V Chorvátsku v tejto sezóne nezomrel na cestách žiadny Slovák

NETKY.SK • 23 September 2014, 10:26 • 2 min
V Chorvátsku v tejto sezóne nezomrel na cestách žiadny Slovák

BRATISLAVA – Ani jeden Slovák nezomrel v tejto turistickej sezóne počas júla a augusta na cestách Chorvátska. Slovenskí policajti, ktorí pôsobili v tejto krajine na základe medzivládnej dohody, pomohli našim turistom 278-krát.

slovakia

left justify in out

Ako informovala uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, najčastejšie išlo o stratu dokladov, kľúčov, peňazí, poškodenie vozidla a výtržnosti pod vplyvom alkoholu.

 

Medzi najzávažnejšie prípady patrilo zadržanie našich občanov pre drogy, pomoc pri hľadaní stratenej Slovensky – diabetičky, tlmočenie a nájdenie rodičov nemeckého dieťaťa, ktoré sa stratilo, pomoc pri pátraní po nezvestných turistoch, ktorí sa nevrátili z národného parku Biokovo, asistencia pri riešení závažného zdravotného stavu slovenského turistu a navigácia do nemocnice. 

 

V tejto turistickej sezóne zaznamenali zvýšený počet porušenia predpisov pri plavbe na mori, ako aj viac poistných udalostí, kedy pri vrátení prenajatých lodí a motoriek nastali nezhody medzi slovenskými turistami a prenajímateľmi. 

 

Slovenskí policajti slúžili už tradične v rámci Splitsko–dalmatínskeho policajného riaditeľstva na policajnej stanici v Makarskej, druhá dvojica v rámci Primorsko–goranského policajného riaditeľstva v Crikvenici. Zapájali sa tiež do služieb na mori aj na letisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies