V Chorvátsku štrajkujú učitelia, vedci a zdravotníci

NETKY.SK • 29 November 2012, 12:58 • 2 min
V Chorvátsku štrajkujú učitelia, vedci a zdravotníci

V Chorvátsku štrajkujú učitelia, vedci a zdravotníci - Politika Tisíce chorvátskych učiteľov, vedcov a zdravotníckych pracovníkov vyšli dnes do ulíc na protest proti úsporným opatreniam vlády. Ako informovala agentúra DPA, odborové zväzy vyzvali na jednod

slovakia

left justify in out

img

Tisíce chorvátskych učiteľov, vedcov a zdravotníckych pracovníkov vyšli dnes do ulíc na protest proti úsporným opatreniam vlády.  
      Ako informovala agentúra DPA, odborové zväzy vyzvali na jednodňový štrajk v súvislosti so zámermi vlády vypovedať kolektívne zmluvy, znížiť platy, zrušiť bonusy a zastaviť prijímanie nových zamestnancov v rezorte zdravotníctva. 
      Základné a stredné školy v Chorvátsku boli dnes zavreté a zdravotné sestry a technický personál nemocníc pracovali len v nevyhnutných prípadoch. K štrajku sa pripojili aj vedci zo štátnych inštitúcií.
      Podľa odhadov odborárov sa k štrajku chcelo pripojiť od 20.000 do 100.000 ľudí,
      Chorvátsko sa stane členom EÚ v júli budúceho roku. Priemerná mzda sa tam pohybuje okolo 690 eur a nezamestnaných je 19,6 percent ľudí v produktívnom veku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies