V Chorvátskom Grobe pravdepodobne pribudne nová základná škola

NETKY.SK • 26 August 2014, 09:30 • 2 min
V Chorvátskom Grobe pravdepodobne pribudne nová základná škola

BRATISLAVA - V obci Chorvátsky Grob pri Bratislave (okres Senec) sa dnes konalo zasadnutie obecného zastupiteľstva. Zastupujúca starostka Chorvátskeho Grobu Miroslava Jonášová opakovane zvolala zasadnutie obecného zastupiteľstva predovšetkým k otázke výstavby základnej školy v novobudovanej časti Čierna Voda. Tento raz sa zišlo všetkých 10 poslancov.

slovakia

left justify in out

Podľa jej názoru je situácia v obci veľmi napätá. Noví obyvatelia Chorvátskeho Grobu v časti Čierna Voda žiadajú dobudovať infraštruktúru na novom sídlisku aj vo vzťahu k škole, prípadne škôlke. V súčasnosti býva na Čiernej Vode okolo 5000 ľudí, pritom pre ich potreby slúži len málotriedna ZŠ do štvrtého ročníka. Na predchádzajúcom neúspešnom rokovaní obecného zastupiteľstva minister školstva Peter Pellegrini pripomenul, že Chorvátsky Grob môže získať na výstavbu novej deväťročnej ZŠ dotáciu 280.000 eur. Tým, že polovičná väčšina poslancov opakovane bojkotovala predošlé rokovania obecného zastupiteľstva, čím nebolo uznášaniaschopné, mohla obec o túto dotáciu prísť. Dnes poslanci návrh schválili, aj keď s určitými podmienkami, týkajúcimi sa najmä vysporiadania pozemkov pod budúcou kontajnerovou školou.

 

Starosta susediacej mestskej časti Vajnory Ján Mrva, ktorý bol na dnešnom rokovaní zastupiteľstva, potvrdil, že v súčasnosti musia vo Vajnoroch z kapacitných dôvodov odmietať zápisy detí do dvoch materských a základných škôl kvôli pretlaku záujmu rodičov z Chorvátskeho Grobu: "Ako starosta MČ Vajnory s potešením vítam rozhodnutie poslancov obce o schválení dotácie od štátu na výstavbu školy v susednej Čiernej Vode. Do Vajnôr chodí asi 120 cezpoľných detí, pre ktoré bude určite lepšie navštevovať ZŠ doma, ako dochádzať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies