V chorvátskej nominácii na MS aj dvaja naturalizovaní Brazílčania

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 13:09 • 2 min
V chorvátskej nominácii na MS aj dvaja naturalizovaní Brazílčania

ZÁHREB - Aj dvaja naturalizovaní Brazílčania Eduardo da Silva a Sammir figurujú v širšej 30-člennej nominácii Chorvátska na futbalové MS v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Kouč Niko Kovač z nej musel vynechať rekordéra v počte štartov za Chorvátsko Josipa Šimuniča. Ten dostal od FIFA desaťzápasový trest, pretože po barážovom zápase kvalifikácie proti Islandu pozdravil v Záhrebe fanúšikov ustašovským pozdravom. 

 

"Je mi to ľúto, že nie je s nami, pretože vieme, čo v 105 dueloch už urobil pre chorvátsky futbal," cituje agentúra DPA Kovača, ktorý do výberu zaradil aj sedem hráčov z reprezentácie do 21 rokov. Chorváti sa stretnú 19. mája a o päť dní neskôr štartujú prípravný kemp v Rakúsku. Na šampionáte ich v základnej A-skupine čakajú Brazília, Kamerun a Mexiko. Tréner musí do 2. júna oznámiť definitívnu nomináciu s 23 hráčmi.

Širšia nominácia Chorvátska na MS:
Brankári:
Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašič (Monaco), Oliver Zelenika (Dinamo Záhreb)
Obrancovia: Darijo Srna (Šachtar Doneck), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Čorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjič (Panathinaikos), Ivan Strinič (Dnipr Dnepropetrovsk), Domagoj Vida (Dynamo Kyjev), Šime Vrsaljko (Janov), Igor Bubnjič (Udinese)
Stredopoliari: Luka Modrič (Real Madrid), Ivan Rakitič (Sevilla), Niko Kranjčar (Queens Park Rangers), Ognjen Vukojevič (Dynamo Kyjev), Ivan Perišič (Vfl Wolfsburg), Mateo Kovačič (Inter Miláno), Milan Badelj (Hamburg), Ivo Iličevič (Hamburg), Marcelo Brožovič (Dinamo Záhreb), Ivan Močinič (Rijeka), Mario Pašalič (Hajduk Split), Sammir (Getafe)
Útočníci: Mario Mandžukič (Bayern Mníchov), Ivica Olič (Vfl Wolfsburg), Eduardo da Silva (Šachtar Doneck), Nikica Jelavič (Hull City), Ante Rebič (Fiorentina), Duje Čop (Dinamo Záhreb)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies