V Chomutove sa stovky ľudí rozlúčili s najmladším z pätice padlých vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 17:16 • 2 min
V Chomutove sa stovky ľudí rozlúčili s najmladším z pätice padlých vojakov v Afganistane

PRAHA - Stovky ľudí sa dnes v Chomutove na severozápade ČR rozlúčili s najmladším z piatich príslušníkov českých ozbrojených síl-členov medzinárodných síl ISAF, ktorí zaplatili životmi za nedávny samovražedný útok v Afganistane, s rotmajstrom Davidom Benešom.

slovakia

left justify in out

Miestny Kostol sv. Ignáca bol verejnosti v súlade so želaním najbližších zosnulého neprístupný, napriek tomu bol plný smútočných hostí. Miestni občania zasa čakali pred kostolom, aby zosnulému vzdali hold aspoň cestou na cintorín, kde uložili truhlu s jeho telesnými pozostatkami.
     

Nad kostolom preleteli už v úvode smútočného obradu armádne vrtuľníky, nechýbala čestná vojenská jednotka, vojenská hudba a vojenský kaplán.
     

Pohreby Benešových kolegov sa uskutočnia v nasledujúcich dňoch v Týništi nad Orlicou, v Hradci Králové a v Jičíne. Termín ani miesto pohrebu rotmajstra Jaroslava Lieskovana, ktorý zomrel na následky ťažkých zranení až po prevoze do ČR, zatiaľ nie sú známe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies