V Chicagu je na prenájom izba v štýle maľby Vincenta Van Gogha

NETKY.SK • 11 Február 2016, 07:25 • 2 min
V Chicagu je na prenájom izba v štýle maľby Vincenta Van Gogha

CHICAGO - Milovníci výtvarného umenia majú možnosť stráviť v spálni holandského postimpresionistického maliara Vincenta Van Gogha noc iba za desať dolárov, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Umelecký inštitút Art Institute of Chicago totiž vytvoril realistickú repliku jedného z najznámejších obrazov tohto umelca. Na základe obrazu Spálňa, ktorý namaľoval podľa svojej izby v južnom Francúzsku, identicky zariadil jednu z izieb v byte a voľne ju ponúka na ubytovanie cez stránku AirBnb.

 

Inštalácia v dome na predmestí Chicaga vznikla pri príležitosti výstavy s názvom Van Gogh’s Bedrooms. Jej vernisáž sa uskutoční v nedeľu a potrvá do 10. mája. Prenajatím ubytovania v umelcovej izbe sa budú dať získať aj vstupenky na túto výstavu.

 

Hovorkyňa umeleckého múzea Amanda Hicksová pre AP potvrdila, že ubytovanie na február sa vypredalo v priebehu niekoľkých minút od začatia promovania tohto produktu v noci na stredu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies