V chemickej továrni vznikol obrovský požiar

NETKY.SK • 4 September 2017, 12:09 • 2 min
V chemickej továrni vznikol obrovský požiar

HOUSTON - Hasičom sa podarilo uhasiť oheň, ktorý vypukol v chemickej továrni neďaleko zaplaveného mesta Houston. Obyvatelia žijúci v okolí približne dvoch kilometrov sa zatiaľ nemôžu vrátiť do svojich domovov.

slovakia

left justify in out

Štátne, federálne i miestne úrady budú naďalej monitorovať ovzdušie. Incident by však podľa doterajších informácií nemal mať vplyv na kvalitu vzduchu.

Silné dažde a následné záplavy spôsobené hurikánom Harvey poškodili chladiče, ktoré udržiavali pri nízkych teplotách chemické zlúčeniny v továrni Arkema v meste Crosby, asi 40 kilometrov severovýchodne od mesta Houston. Spoločnosť na situáciu upozornila a informovala, že neexistuje spôsob, ako by sa jej dalo predísť.

Záplavy spôsobili výpadok energie, ako aj poškodenie záložných generátorov. Továreň vyrába organické peroxidy, zlúčeniny, ktoré sú využiteľné vo všetkom, od liečiv až po stavebný materiál.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies