V českých nemocniciach vyčíňa už sedem rokov zatiaľ neznámy zlodej

NETKY.SK • 13 Január 2016, 18:57 • 2 min
V českých nemocniciach vyčíňa už sedem rokov zatiaľ neznámy zlodej

PRAHA - Už sedem rokov českí kriminalisti pátrajú po zlodejovi, ktorý systematicky okráda zdravotníkov v nemocničných zariadeniach.

slovakia

left justify in out

Polícia registruje sedem prípadov v českej metropole, avšak predpokladá, že nie sú jedinými a že páchateľ je aktívny aj na českom vidieku.

 

Informácie priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Ivetu Martínkovú. Podľa jej slov je z predmetných krádeží podozrivý zatiaľ neznámy muž, ktorý v rokoch 2008-2015 vykrádal pracoviská zdravotných sestier a ošetrovateľov v nemocniciach, ako aj kancelárie pražských nemocníc.

 

Dostupné kamerové záznamy naznačujú, že zlodej využije vždy moment, keď je zdravotný personál pri pacientoch a z kancelárií odcudzí osobné veci. Aj keď v jednom prípade s kabelkou v rukách narazil na obete, dokázal pred nimi ešte ujsť.

 

Posledný známy prípad nemocničného fantóma je z Prahy, a to z októbra 2015.

 

Kriminalistom sa napriek intenzívnemu pátraniu nepodarilo doteraz zlodeja identifikovať a zadržať. So žiadosťou o pomoc sa preto dnes obrátili na českú verejnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies