V českých Krkonošiach napadlo za tri hodiny 30 cm snehu, zasahujú energetici

NETKY.SK • 7 December 2013, 08:38 • 2 min
V českých  Krkonošiach napadlo za tri hodiny 30 cm snehu, zasahujú energetici

PRAHA - Snehová víchrica zasiahla v piatok večer Krkonoše a ich podhorie plnou silou, počas troch hodín tam miestami napadlo až 30 centimetrov snehu, informoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Okraj orkánu Xaver, ktorý pustošil západ a sever Európy, lámal v horských oblastiach na severe Česka stromy. Tie padali nielen na cesty, ale aj na elektrické vedenie, energetici mali plné ruky práce. Bez elektriny bolo v piatok večer množstvo domácností, v Královéhradeckom kraji a v okrese Semily vyhlásili podľa Českej televízie kalamitný stav. Horské a podhorské komunikácie udržiavané Správami a údržbami ciest Královéhradeckého a Libereckého kraja sa cestárom napriek pokračujúcemu sneženiu darilo udržať s maximálnou opatrnosťou zjazdné, podobne aj komunikácie v turistických strediskách, kde očakávali víkendovali hostí.

Od piatka sa mala rozbehnúť sezóna vo väčšine významnejších lyžiarskych areálov v Královéhradeckom kraji, ale víchrica situáciu skomplikovala. V Deštnom v Orlických horách sa vleky pre výpadok elektriny nerozbehli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona