V Českých Budějoviciach protestovalo proti islamu 500 ľudí

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 08:56 • 2 min
V Českých Budějoviciach protestovalo proti islamu 500 ľudí

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Približne 500 ľudí demonštrovalo dnes na českobudějovickom námestí Přemysla Otakara II. "proti islamskej nenávisti a politickej korektnosti".

slovakia

left justify in out

Neďaleko odtiaľ sa následne zišli desiatky ľudí, ktorí sú presvedčení, že islamofóbia nie je riešením, informoval spravodajský portál Novinky.cz.
      

Na oboch demonštráciách vystúpilo niekoľko rečníkov. "Nechceme, aby sa v bývalom východnom bloku stalo to, čo v západnej Európe, kde sú dnes už za kritiku islamu zabíjaní a prepúšťaní z práce ľudia. Boja sa hovoriť verejne, pretože islam nie je nič iného, než totalita a obmedzenie všetkých slobôd, o ktoré sme sa pred 25 rokmi toľko usilovali," uviedol Martin Konvička z iniciatívy Islam v Českej republike nechceme, ktorá demonštráciu zvolala.
      

Pri katedrále sv. Mikoláša sa potom zišlo približne 50 ľudí, ktorí zvolali demonštráciu v reakcii na protest protiislamistov. "Nesúhlasíme s iniciatívou Islam v Českej republike nechceme, ale sme si vedomí, že ten problém, ktorý chceme riešiť, by bolo ideálne riešiť spoločne," konštatoval Svatomír Mlčoch, jeden z rečníkov.
      

K stretu oboch táborov nedošlo, polícia a strážnici tak nemuseli zasahovať, dodal portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies