V Česku zomrel správca kúpaliska: Nadýchal sa chlóru

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 11:28 • 2 min
V Česku zomrel správca kúpaliska: Nadýchal sa chlóru

PRAHA - Na kúpalisku neďaleko Plzne zomrel dnes tamojší správca, ktorý sa nadýchal jedovatého chlóru, a to podľa všetkého úmyselne. Ďalších dvoch zamestnancov kúpaliska museli previezť do nemocnice, informoval server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

K tragickému incidentu došlo v ranných hodinách na kúpalisku v meste Nýřany, asi 12 kilometrov od Plzne. "Môžem potvrdiť, že k úniku chlóru došlo. Na mieste sme oživovali troch zranených," uviedol hovorca hasičov Plzenského kraja. Správcovi kúpaliska už pomôcť nedokázali, takže na miesto privolali koronera. Ďalšie dve zranené osoby podľa informácií záchranárov previezli do fakultnej nemocnici v Plzni.

 

Podľa starostu Nýřan sa približne 50-ročný správca kúpaliska nadýchal chlóru zámerne s úmyslom spáchať samovraždu. Ďalší dvaja zamestnanci, ktorý priotráveného kolegu objavili, sa nadýchali jedovatej látky, keď sa mu pokúšali pomôcť. Obaja sú po hospitalizácii pri vedomí a ich stav je stabilizovaný.

 

Podľa polície sa muž nadýchal chlóru z otvorenej fľaše, ktorá sa nachádzala v sklade kúpaliska. Okolnosti prípadu už začali vyšetrovať policajti. Miestne úrady ubezpečili, že potenciálne nebezpečný chlór už neuniká. Chlór môže vážne ohroziť človeka v prípade, ak zasiahne dýchacie cesty. Závisí však na koncentrácii a množstve látky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies